Zoek en gij zult NIET vinden…

https://youtu.be/x1FnO11nlqM
First song after beautful ceremony

Heerlijk aan het nagenieten van een prachtige Ayahuasca en Kambo ceremonie (https://www.kelvinwelling.nl/actueel-aanbod/#section6).

Zo dankbaar en mooi om deze levensmissie te mogen delen. Het thema ‘Wie ben ik en wat kom ik hier doen’ kwam veel naar voren. Mooie zielen die ontwaakt en bewust door het leven gaan. Een proces die vaak geromantiseerd wordt door te vertellen hoe mooi het allemaal wel niet is. Maar zo mooi is het niet altijd en zeker niet gemakkelijk. Een aantal intenties waren ‘wat is mijn levensdoel’. Want daar zit je dan als bewust persoon, tot ontdekking gekomen dat het systeem, de maatschappij niet werkt en vaak je levensenergie leeg zuigt. Dat je werkt om te kunnen leven, levend als slaaf van je verstand. En zo zie je hoe je je lijden in stand houdt doordat je het verhaal leeft dat je ooit is wijsgemaakt. Door je ouders, school of maatschappij of een onprettige levenservaring. Een verhaal dat jij niet bent en niet wilt zijn. Met overtuigingen en bijbehorende gedachten die problemen geven in al je relaties, gezondheid en carrière.

In de ceremonie had ik een visioen, of eerder een herinnering die me in een flits liet zien hoeveel jaar ik aan het rennen was. Strevend naar succes, meer geld, meer carrière. Het was nooit goed genoeg want ik moest eerst meer leren voordat…. eerst meer verdienen voordat… meer meer meer… En dan maak je de overgang naar het ‘bewuste’ pad en stap je weer in dezelfde valkuil. Meer mediteren want… meer workshops en trainingen die me laten groeien… meer GOD, meer liefde willen ervaren… meer meer meer. Alle handelingen om jezelf te ‘verbeteren’ die voorkomen uit een diep gevoel van niet goed genoeg ZIJN.

Hier komt het spreekwoord ‘Zoek en gij zult NIET vinden’ vandaan. Want zolang je blijft rennen naar iets wat je denkt te missen, mis je hetgeen dat altijd al ter beschikking is geweest. Hetgeen waar vele zielen hun hele leven naar zoeken. Het is er ALTIJD en overal. Maar daarvoor dien je te vertragen, totdat de tijd stil staat. Tussen alle gedachten van verleden en toekomst in, tussen iedere emotie…. daar vindt je de oneindige stilte. De bron van alles. En het heeft alles waar je naar op zoek bent. De plaats waar ‘problemen’ en ”negatieve’ gevoelens oplossen…

En zo kwamen we tot de ontdekking dat we niet meer hoeven zoeken. Dat je niet eerst meer hoeft te weten of leren. Maar eerder al het geleerde en alles wat je denkt te weten mag loslaten. Want je bent goed genoeg zonder dat je hoef te presteren. Zonder dat je je best hoeft te doen. Wat wil je het liefst doen? Waar krijg je zoveel energie van je er vroeg in de morgen voor uit bed voor springt. Wat zou je het allerliefste doen zonder er perse iets voor terug te hoeven krijgen? Doen wat je wilt doen zonder dat je een resultaat of uitkomst verwacht. En neem die eerste stap met vertrouwen dat de volgende stappen automatisch zichtbaar worden. Dat de juiste mensen en middelen op je pad komen. Volg je hart en gevoel en het begint te stromen. Kies je de weg van het verstand, leven vanuit je hoofd dus vanuit angst en alles zal blokkeren. Een mooie reis. Een reis waar je niet perse iemand of iets voor nodig hebt. Alle kwaliteiten zijn voor je beschikbaar alleen zijn ze vaak nog onzichtbaar. Verstopt onder al je verhalen, achter al je overtuigingen die je hebt opgebouwd en aangeleerd.

Apart hoe moeder aya werkt. Zo had ik tijdens de Kambo al gitaar gespeeld overdag. Het speelde lekker zoals in onderstaande video. S’ avonds creëerden we zo’n krachtige ceremonie dat ik er klaar voor was. Het eerste officiële nummer tijdens de ceremonie. De muziek ging uit.. mijn handen begonnen te zweten en ik blokkeerde. Maar ik ging door zonder het proberen te begrijpen. Een onbewuste angst om te falen of niet goed genoeg te zijn werd uitvergroot door moeder aya. Zodat het erkent en geheeld kon worden. Niet meer oefenen om beter te worden maar spelen omdat het mijn leven verrijkt en heelt op elk level. Dus bij deze nog een extra song om mezelf eraan te herinneren dat het tijd is om op te staan. En bij iedere stap en adem in het leven te genieten.

Zingen, spelen, dansen in de vorm die ik fijn vindt. Meer is er niet meer te bereiken…. <3