Ademen… 15 jaar terug in de tijd. Van ziekte naar genezing.

Ademen😍

Het brengt me even 15 jaar terug in de tijd…Goed ademen is 1 van de technieken die ik gebruikt heb om mijn ziek lichaam, slecht werkende organen, angststoornis en depressie te genezen toen ik 20 was.

Oorzaak volgens doktoren was onduidelijk. Maar voor mij was het heel duidelijk. Onverwerkt verdriet, het niet kunnen uiten van de emoties woede, wrok en verdriet. We geven vaak bepaalde traumatische ervaringen of mensen die ons dit hebben aangedaan de schuld. Of misschien noem je het pech, slechte genen, bepaalde ‘aandoeningen’. Maar dit niet de oorzaak van de ziekten. Mijn ervaringen waren geweld, zelfhaat, verslavingen en schadelijke relaties. Maar het wijzen naar deze ervaringen of personen maakte me alleen maar zieker. Wrok is de boosdoener, niet in contact staan met gevoel en emoties en deze niet kunnen uiten. Leven vanuit het hoofd in plaats van hart. Dat maakt ziek.

Hoe ik op dit pad terecht kwam mag Joost weten. De reguliere weg bood alleen gif aan in de vorm van medicijnen. Dankbaar met heel mijn hart dat ik die rotzooi niet vertrouwde. En waar ik de kracht vandaan haalde om dit dag in, dag uit te doen, terwijl ik dacht dat ik dood ging? Dat is niet te zeggen maar het was een ware gift. Het kwam in ieder geval van een diep innerlijk weten. 7 maanden later was ik volledig genezen.

Wat heb ik gedaan in die 7 maanden?

Schrijven, huilen, adem(meditaties) en affirmaties. Dit is wat ik vond door weken lang te zoeken naar hulp via Google. Eerst moest ik door de reguliere laag van zogenaamde wetenschappelijke aandoeningen en ziekten en de middelen die daarvoor ingezet worden. Uiteindelijk dook ik dieper in het ontstaan van angsten, de menselijke geest, kwantumfysica, eeuwenoude kennis en kwam ik uit bij deze simpele technieken.

Ademen werd een belangrijk onderdeel van mijn ceremonies. Maar toen ik Gretta en Mike Leef Bewust Nederland leerde kennen ging er een nieuwe wereld open op dit gebied.

Nog steeds kijk ik iedere keer vol verwondering van wat er gebeurd bij mensen tijdens de events waar ademwerk centraal staat.

Hieronder een interessant stuk van Mike over ademhaling. Oefeningen vindt je op de website.

Het Cacao Meets Satori event gaat weer uitverkocht raken. Nog 3 tickets! Looking forward to meet you❤

********************************************************

Genezen door ademhaling? Ik leg je uit hoe! Veel mensen geven aan niet te kunnen slapen, hebben paniekaanvallen en zijn regelmatig ziek. Het komt echt HEEL veel voor. We denken vaak aan voeding en supplementen voor heling, maar niemand denkt aan ademen. Dit wordt gedaan door het autonome zenuwstelsel, net als knipperen van de ogen of het verteren van voedsel. Maar ademen kun je beïnvloeden. En met deze beïnvloeding kun je HEEL veel in je leven beïnvloeden.

Meer dan 1 miljoen Nederlander slikt anti-depressiva of andere vormen van kalmeringspillen om rustig van te worden. Slaapproblemen zijn nu buitenproportioneel aan het worden. Vrijwel niemand weet dat het dagelijks uitvoeren van ademwerk een gigantisch verschil kan maken. En het heeft geen bijwerkingen zoals medicatie dat wel hebben.

Waar gaat het mis in Nederland? De definitie van ‘succes’, wat onze kinderen leren van de maatschappij, ouders en cultuur is een goede opleiding, een goede baan, een mooi huis en mooie auto. Nog een fijn gezinnetje en dan heb je het ultieme succes. Ondertussen leven we op slaap- en angstmedicatie, is dat wat we willen?

Er is veel onderzoek gedaan naar ademhaling bij ex-militairen uit Afghanistan en Irak met veel trauma in het lijf. Hierbij zijn zeer bijzondere resultaten bereikt met enkel en alleen ademwerk. Hier is een groot onderzoek van naar buiten gebracht door Stanfort University.

Het wordt steeds duidelijker dat praten en conventionele therapie niet goed werken. Anders zouden er niet zoveel pillen worden voorgeschreven. Ademhaling brengt focus, kalmte en emotionele stabiliteit. Klinkt dat waardevol?

25% van alle organisaties heeft een mindfulness programma. Wat geweldig is, meditatie is heel krachtig. Maar als je aan iemand die in volle stress zit vraagt om stil te zitten en nergens aan te denken, gaat dat natuurlijk niet werken. Ze sluiten hun ogen wel, maar het hoofd slaat op hol. Meditatie werkt dus alleen met een kalme geest.

Door eerst goed te ademen zorg je voor rust op je zenuwstelsel. De vecht/vlucht respons gaat uit en de rust/vertering gaat aan. DAN kunnen mensen zitten en mediteren zonder veel moeite.

Ik heb iets heel bijzonders geleerd over mensen: ik kan je heel veel vertellen over ademwerk, maar er is iets interessanters wat ik je kan vertellen.

Er is namelijk een zeer sterk verband tussen ademhaling en verdriet. Nu denk ik aan een verhaal die ik ooit ergens gehoord heb over een CEO van een groot bedrijf die last had van angstaanvallen. Zomaar uit het niets in de vergadering kwamen ze naar boven.

Een ademexpert vraagt aan die man: “Sinds wanneer heb je deze paniekaanvallen”? Sinds 6 maanden, zegt de CEO. “Wat is er 6 maanden geleden gebeurd”? Toen is mijn broer overleden. “Ok, en ben je daarna direct weer aan het werk gegaan”? Jah zegt de CEO. De ademexpert kijkt hem aan en zegt iets bijzonders: “Je hebt geen last van angstproblemen of van paniekproblemen, je hebt last van rouwproblemen”.

Als je verdriet en rouw onderdrukt, en dit is iets wat we geleerd hebben in onze maatschappij, dan komen daar nog meer onderdrukte lagen van verdriet en rouw bovenop. Deze weggedrukte energie komt er uiteindelijk toch op een vervormde manier uit. Meestal als angst en/of paniekaanvallen.

De paniekaanvallen komen voort uit het niet uiten van je verdriet. Wat kun je daar aan doen? ADEMEN! De mensen met de meeste angst in hun lichaam, huilen het eerste tijdens een ademsessie.

Waarom houden we onze rouw zo in? Omdat we dit geleerd hebben. Op een onuitgesproken manier. Het is sociaal niet geaccepteerd. Agressie is meer geaccepteerd dan rouw en verdriet. We vinden het niet erg om woede te uiten naar iemand die voordringt in de supermarkt. Maar als we onze tranen laten lopen, verontschuldigen we ons en zeggen ‘sorry’.

We leren dus om verdriet niet te uiten en daardoor weten we ook niet wat we moeten doen wanneer iemand anders in rouw is, dus wat doen we? We vermijden deze persoon.

Dus bovenop het verlies en verdriet, raken we ook nog geïsoleerd. Als we meer samen zouden komen, zou er meer intimiteit en echte verbinding ontstaan.

Vaker met elkaar SAMEN komen én leren ADEMEN is iets wat veel mensen kan helen van vele klachten en ongemakken op zowel fysiek als emotioneel niveau. Vandaar dat we deze elementen allemaal combineren tijdens onze live-events en retraites.

Wil je ademhaling, verbinding en het samen komen zelf ervaren? Meldt je aan voor de eerstvolgende cacao ceremonie. Vragen en aanmelding via info@kelvinwelling.nl

Of via facebook:
https://www.facebook.com/KelvinWelling.JourneyoftheHeart/

Een verkeerde voeding en leefstijl is slechts 50% van het probleem. De andere 50% verantwoordelijk voor ziekten, zijn emotionele onderdrukking, stress en wrok. Zorg goed voor jezelf, je bent het waard! We ont-moeten je graag in 2020!

Mike Verest | Leef Bewust Nederland