Waarom doe ik wat ik doe? Why, how & what…

Waarom doe ik wat ik doe? Why, how & what…

Gisteren is het dieet begonnen ter voorbereiding van aankomend retraite met de plantmedicijnen.
Deze dagen voel ik zoveel dankbaarheid voor mijn leven, de persoon die ik me momenteel voel en iedereen met wie ik in contact kom.

Dit heeft te maken met het woord ‘Waarom’. Waarom doe ik wat ik doe? Ten eerste draagt mijn werk bij aan een veel groter doel dan voor mezelf zorgen. Mijn werk gaat door alle lagen van de menselijke geest en lichaam en heeft niet alleen een krachtig effect op 1 persoon, maar ook op zijn/haar omgeving, familie en vrienden.  

De essentie gaat voornamelijk over ‘goed voor jezelf zorgen’, verliefd worden op je eigen en je waarde, je eigenwaarde! Over de eeuwig durende relatie met jezelf.

Nog niet zo heel lang geleden was mijn innerlijke staat van ZIJN vol haat richting mezelf. Haat, woede, afschuw, geweld, misbuik van stoffen die verdoven….. Dit allen omdat ik me ‘niet goed genoeg’ voelde, niet van mezelf hield en mezelf alles behalve groots en waardevol voelde.

Niet goed genoeg voelen, niet waardevol, de liefde niet waard, jezelf klein houden… Dit zijn de overtuigingen, gedachten en gevoelens van vele mooie zielen hier op aarde. En we hebben vaak hele, vaak kwetsbare, verhalen (levenservaringen) waarmee we ons identificeren. Waardoor we zeggen dit is waarom ik zo ben. En zo leef je als slachtoffer ipv een eigenaar van je leven. Het laat ons vingertjeswijzen. Want er is altijd wel iets of iemand schuldig aan jouw gevoel van onvrede.

Geloven in jezelf en in je grootsheid is belangrijk om te ‘slagen’ als ziel, als mens, als ondernemer of met alles wat je graag zou willen bereiken.

Ik wilde van al die bullshit versies van mezelf af en mijn ware zelf ontdekken. Dit kun je zien als het afpellen van een ui tot je bij de kern komt. Ik moest mezelf een aantal confronterende vragen gaan stellen.

Wat houdt mij tegen de beste versie van mezelf te zijn?
Welke blokkades en trauma’s zitten in de weg?
En hoe zou ik deze kunnen transformeren en helen?
Wat zuigt energie van mij weg, emotioneel, psychologisch en fysiek? En ik nam afscheid van alles en iedereen die hier aan bij droeg.
Waar krijg ik energie van? En nam de acties die bijdroegen.
Waar ben ik goed in? Waar ben ik minder goed in?
Hoe ziet mijn ideale dag en leven eruit?


Hiermee kwam ik in contact met al mijn pijnen, frustraties en alle zaken waar ik slecht door sliep. De pijnen zaten diep in mijn lichaam en geest. Sommige onbewust. En ik wilde tot aan de kern gaan van deze pijnen om te kunnen helen. Ik wilde van mezelf en mijn lichaam houden. Ik wilde me zeker voelen in een simpele conversatie met man en vrouw. Ik wilde me vrij kunnen bewegen en lopen zonder 1001 onzekere gevoelens en gedachten. Dit was het moment waarop de planmedicijnen in mijn leven kwamen. Dit is waarom ik doe wat ik doe!

De ervaringen met de plantmedicijnen waren niet zomaar trips. Het waren diepgaande reizen in mezelf. Ze gingen tot de kern van al mijn ellende ze brachten aan het licht wat voor mij van belang is. Hoogst intelligente vormen van bewustzijn zijn het. Aangezien ze dit voor ieder mens op die manier uitspelen die voor hun van belang is. Het kan zijn dat je je diepste angsten dient aan te gaan, lichamelijke pijnen te doorvoelen, trauma’s (niet te herinneren) maar volledig te doorvoelen. Dan vindt heling plaats en daar eindigt het verhaal wat je misschien al jaren met je meedraagt. Het kan ook zijn dat je overspoelt wordt met liefde, licht en goddelijke energie.

Je krijgt wat je aankan en wat nodig is in het moment. Maar vergis je niet. Het kan veel aanraken. En integratie na de reis is het echte werk! Je dient zelf de stappen daar na te nemen die nodig zijn voor de verandering en dan gaat vaak niet op 1 dag/nacht. Mijn eerste reizen waren met mijn moeder, mijn zusje, vrienden en heeft tot op de dag van vandaag effect gehad op alle lagen in onszelf en met elkaar.

Ik leerde mijn waarde, mijn grootsheid (h)erkennen. En ook leerde ik hoe ik van belang kon zijn in deze wereld. Door deze duizenden jaren oude tradities en sacred medicines te omarmen en mee te werken. Het is als een huwelijk waarmee ik me voor eeuwig verbonden heb.

Dit is waarom ik doe wat ik doe.

Ze leerde me opnieuw vertrouwen te hebben in het leven, met zachtheid en geduld naar mezelf te kijken en me zo ook te behandelen. Ze leerde me vertrouwen te hebben in mezelf, alle vormen van relaties en in LIEFDE.

Je kunt het voelen, zien en herkennen in iedereen die met deze medicijnen werkt. Mijn persoonlijke groei in de afgelopen jaren is niet met woorden te beschrijven. Mijn gezondheid van ziekte en ellende naar een optimale staat van zijn. Niet alleen door de medicijnen maar omdat de medicijnen je zoveel liefde laten zien en ervaren, je ware essentie, dat je je lichaam en geest als een tempel gaat behandelen. Krachtiger en fitter dan ooit tevoren. Dit is omdat in eindelijk mijn waarde inzie en daar naar handel. En jij bent ook de wereld en verder waard. Jij mag er zijn en mag gaan staan en je plaats innemen in deze wereld. Je lichaam en geest als een tempel gaan behandelen en met niets minder genoegen nemen.

Dit is waarom ik doe wat ik doe! Dit is de essentie van mijn werk, mijn leven en levensmissie.
Waarom doe jij wat jij doet?

Kijk voor de mogelijkheden op mijn pagina ceremonies en actueel aanbod. Een persoonlijk bericht vind ik nog fijner.

In liefde,
Kelvin