Hoe NIET jezelf zijn zorgt voor een verschrikkelijk en pijnlijk bestaan… en tevens een uitnodiging om te gaan leven in plaats van overleven

Droom je er ook wel eens van om jezelf te zijn zonder dat je in je hoofd bezig bent met wat anderen van je denken? Ben je überhaupt wel bewust van het feit dat je continue bezig bent met rekening houden met… en/of gedachten over wat anderen van je denken? Besef je ook hoeveel je hierdoor lijdt?

Mijn levenservaringen vanuit mijn jeugd en intense zelfhaat vanwege mijn tint zijn zeer aanwezig geweest totdat ik op 20 jarige leeftijd letterlijk bijna dood neerviel. Nu een mooi inzicht dat er altijd voor je ‘gezorgd’ wordt. Want als je lang genoeg niet naar je lichaam en de boodschappen die het leven je weerspiegeld luistert , dan komt er een moment dat het leven je een situatie brengt waarin je wel MOET. Dit was het grootste geschenk in mijn leven waar ik voor altijd de vruchten van pluk.

Er was geen andere mogelijkheid dan om mijn aandacht naar binnen te richten en hier ontdekte ik een heel beschadigd kind vol met pijn, opgesloten in een volwassen lichaam. Het was een kind dat er ALLES aan deed om maar geliefd gevonden te worden. Om maar gezien te worden. Het paste zich aan, het deed alles om iemand te pleasen. Het cijferde zichzelf weg voor anderen. Het maakte zichzelf wijs dat het een zorgzaam iemand was, maar je kunt niet voor iemand anders zorgen als je niet voor jezelf zorgt. Je kunt geen liefde aan iemand geven als je die niet aan jezelf geeft. En voor degene die nu weerstand of zelfs een aanvallende gedachte voelt, het is helemaal oké. Je bent bewust aan het worden en ik zie en voel je. We maken onszelf wel wijs dat dit wel kan natuurlijk, maar ik hoef tegenwoordig maar in iemands ogen te kijken om de pijn en gevolgen daarvan te zien en voelen. Maar dit wordt nooit besproken. Gevoelens delen en communiceren is niet wat we geleerd hebben.

En we leiden ons af met allerlei dingen en zogenaamde belangrijkheden. Maar nu ik mijn ogen geopend heb zie ik het in ieder mens terug… De drang om geliefd gevonden te worden, om gezien te worden. Want onze hele manier van opvoeden, educatiesysteem en maatschappij is alles behalve behulpzaam hierin. En er zijn maar 2 dingen waaruit een mens kan handelen. Vanuit liefde… of vanuit een schreeuw om liefde. En je hoeft maar naar jezelf, het nieuws of de wereld om je heen te kijken om die handelingen vanuit een schreeuw om liefde te ervaren.

Dus stop met lijden, voordat je bestaan voorbij is zonder dat je ooit hebt geweten wat leven is. Het is tijd om je eigen kracht en waarheid te gebruiken en te gaan leven. Als je bewust wordt dan zie je dat je leven bestaat uit alleen maar dingen die je aangeleerd/aangepraat zijn. En je hoeft alleen maar eerlijk in jezelf en naar elk gebied in je leven te kijken of deze behulpzaam zijn geweest. En misschien ben je hier wel bewust van maar zit je nog in de vingerwijzende fase… Stop hiermee en neem verantwoordelijkheid over je eigen leven. Je kunt het leven creëren dat je hart begeert. Je je ‘fouten’ en tegenslagen uit je verleden als noodzakelijke onderdeel van je groei. Ik zie alles als een geschenk dat mij heeft geholpen om mijn ware pad te vinden. Hierdoor zal je meer kracht ervaren. En kracht houdt in dat je je eigen waarheid leeft en de volledige verantwoordelijkheid neemt. En we zijn zo bang voor onze eigen kracht, juist omdat je diep van binnen weet dat je anderen of omstandigheden niet meer de schuld kan geven van je eigen creaties. Je kunt geen slachtoffer meer zijn. Want elke ervaring is ontstaan vanuit (onbewuste) keuzes.

Maar in plaats van slachtoffer kun je wel eigenaar over je leven worden. Vrijspreken van je mentale slavernij. Het is tijd om je schijnbare imperfecties te omarmen en lief te hebben en zo goed mogelijk te leven met wat je nu hebt. Echte kracht is de moed om gewoon te zijn wie je bent, ondanks wat anderen misschien denken. Echte kracht is de moed om je waarheid te vertellen en jezelf te laten zien, zonder oordeel of angst om te worden beoordeeld.

Dit is wat ik je gun! En als ik het kan, dan kan jij het ook. En ik kan jou hiermee helpen als je klaar bent om actie te ondernemen. Bijvoorbeeld met mijn 1 op 1 VIP-coachingstraject van 3 maanden die helemaal op jouw wensen en doelen zijn afgestemd. Vraag nu je gratis Suc6-strategiegesprek aan. Dit betreft een intake gesprek via skype of live. Dit gesprek is uiteraard vrijblijvend en ik zal je in dit gesprek in ieder geval op weg helpen om de eerste stap in jouw doorbraak te maken.

Liefs Kelvin

Contact:
https://www.facebook.com/succesdokter/

Leave A Response

* Denotes Required Field