Hoe een cacao ceremonie je hart kan openen en helen

Cacao wordt al duizenden jaren gebruikt in sacred ceremonies door Zuid-Amerikanen (de Maya’s). Het heeft een actief ingrediënt dat theobromine wordt genoemd – wat ‘Food of the Gods’ betekent.

Het woord cacao kwam eigenlijk van het Maya-woord Ka’kau en het Maya-woord Chokola’j – wat betekent ‘ samen chocolade drinken’.

Je weet waarschijnlijk al dat cacao afkomstig is van de cacaoboon – die ook wordt gebruikt om chocolade te maken. Maar de cacaoplant wordt gezien als een medicinale plant en is door de geschiedenis heen voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden gebruikt.

Cacao bevat van nature veel vitamines uit ijzer, magnesium en B-complex – wat het een aantal fysieke voordelen oplevert.

Cacaoceremonies helpen om de energieën in ons opnieuw in balans te brengen en een goede gezondheid te herstellen. Ze zijn er in diverse soorten. Sommigen zullen je in een reis van dans leiden, terwijl anderen zich concentreren op meditatie en innerlijke reflectie. Intenties leggen in een circel wordt vaak gedaan en werkt enorm krachtig. Elke persoon deelt wat er loslaten mag worden en wat ze in hun hart roepen. Het openstellen voor vreemden in de cirkel creëert een veilige en intieme ruimte waar ieders angsten, verwachtingen, lijden en dromen kunnen worden gedeeld.

Neem een kijkje:
https://www.kelvinwelling.nl/conscious-cacao-party/

Wat we vaak vinden, is dat de meesten van ons mensen zeer vergelijkbare problemen en angsten hebben, evenals hoop op ons leven. Dit betekent dat de mensen in de cirkel als spiegel voor elkaar fungeren.

Ik heb enorm veel settings ervaren, getest en geprobeerd en steeds hetgeen meegenomen wat goed voelde en enorm krachtig werkt. We openen de ceremonie in verbinding en drinken de eerste ronde cacao. Tijdens het drinken neem ik je mee in een dankbaarheidsvisualisatie. Langzaam krijg je een warm gevoel in je lichaam. Je bloedstroming versterkt en je hart begint zich meer te openen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor je diepste gevoelens.

Om de schreeuwende monkey mind stil te krijgen is activatie van het lichaam nodig. Dus heb ik de cacao ceremonie die eerst voornamelijk op dans gericht was gecombineerd met bewust ademen, schudden, springen, dansen, geluid maken, gevolgd door fases van ontspannende (life) muziek en stilte.

Het lichaam zit vol opgehoogde spanning, door je gehaaste leven. Het blokkeert je natuurlijke energiestroom in je lichaam en dit heeft een negatieve invloed op je denken, je omgang met al je relaties en je hele functioneren. Het effect van de oefeningen is direct voelbaar in de vorm van meer ontspanning, vitaliteit en alertheid.

Door het hart te openen, stelt cacao ons in staat om ons ware zelf te horen, blokkades en trauma’s uit het verleden te doorstaan, opgehoopte negatieve energie op te lossen en ons te helpen afstemmen op wie we werkelijk zijn.

Het is ook een geweldige tijd om onszelf mentale en fysieke ruimte en vrede te geven. Je kunt uitschakelen en je naar binnen terugtrekken, zodat je meer over jezelf te weten kunt komen en meer duidelijkheid krijgt over waar je bent en waar je naartoe gaat.

Zoals hierboven vermeld, zit cacao boordevol vitamines en mineralen die geweldig zijn voor de cardiovasculaire gezondheid. Cacao staat ook bekend om het vrijmaken van dopamine en endorfines in het lichaam, die zowel de symptomen van PMS als depressie verzachten, door onze stemming te stimuleren.

Cacao bevat anandamide, dat bekend staat als de geluksmolecule. Dit wordt ook geproduceerd in je lichaam wanneer je traint en je een vlaag van goede energie voelt.

Bovendien helpt het om de bloedsuikerspiegel in evenwicht te brengen en meer bloedtoevoer naar de hersenen te creëren – waardoor het bewustzijn en de focus worden versterkt. Het zit ook van nature boordevol cafeïne, dat fungeert als een uitbarsting van energie en waarvan wordt gezegd dat het creativiteit bevordert. Eeuwenlang is cacao gebruikt om het mentale, fysieke en spirituele lichaam te genezen. Cacao is rijk aan emotionele en spirituele voordelen die niet alleen hebben gewerkt voor oude culturen, maar ook de nieuwe golf van moderne mensen die in de wereld die cacao omarmen en deze hun hart laten openen en helen.

Ben jij klaar voor deze nieuwe ervaring?
Kijk op mijn Facebook pagina voor de eerstvolgende event.

https://www.facebook.com/events/2205775959713667/

https://www.facebook.com/KelvinWelling.JourneyoftheHeart/

Tip!
De cacaoceremonie is ideaal voor teambuiding, het versterken van familiebanden en vriendengroepen. Je kun me hiervoor inhuren op locatie of een privé ceremonie organiseren. Neem contact op voor meer info.