Dag 7 - Dankbaarheid & Vergeving

Welkom bij dag 7 van de ZelfLiefde Challenge. In deze video ga ik het hebben over dankbaarheid en vergeving. Onder de video vindt je de bijbehorende oefening voor vandaag.

Dag 7 - tekst & oefening

 

Je mag trots zijn dat je tot hier bent gekomen! Dit waardeer ik erg. Ik hoop dat deze challenge je een stapje dichter bij je Ware Zelf brengt.

Zoals beloofd vindt je hieronder mijn dankbaarheidsritueel. Het is een pdf bestand die je kunt downloaden. Probeer het eens uit voor 30 dagen en laat me weten wat je ervaring is.

https://www.facebook.com/succesdokter/

Oefening voor vergeving:

Ga zitten met je ogen dicht en zeg: “De persoon die ik wil vergeven is… en ik vergeef je dat…”

Zeg dit steeds weer opnieuw. De ene persoon heb je veel te vergeven en een ander misschien weinig. Stel  je voor dat je persoon die je vergeeft tegen je zegt: “dank je, ik bevrijd je nu”. Doe dit ongeveer 5 tot 10 minuten per keer. Doe dit minimaal een paar keer in de week. Kijk in je hart naar het onrecht dat je nog steeds met je meedraagt. Laat het los.

Nadat je alles hebt opgeruimd richt je je aandacht op jezelf. Zeg hardop tegen jezelf:”Ik vergeef mezelf dat…”.

Let op! Dit is geen wonder pil. Vergeven is een proces wat stukje bij beetje gaat. Vooral als het heftige ervaringen zijn die je dient te vergeven. Probeer het in je dagelijkse routine toe te passen. Je bent hier bezig met een krachtige techniek. Dit houdt ook in dat je dit dient te oefenen net als een sport. Je zult steeds krachtiger kunnnen visualiseren en op dat moment zullen de positieve veranderingen in je gevoel snel komen.

Afsluitvideo

Als ik je nog ergens mee kan helpen dan hoor ik dit graag!

* Denotes Required Field