Dag 6 De kracht van BEZIELING

Welkom bij dag 6 van de ZelfLiefde Challenge. In deze video ga ik het hebben over de kracht van bezieling. Onder de video vindt je de bijbehorende oefening voor vandaag.

Dag 6 - tekst & oefening

Werk en Bezieling:

Neem bewust het besuit om niet langer je dagelijkse werk vervelend te vinden. Probeer dankbaar te zijn voor de kans te mogen werken. Straal liefde uit naar iedere persoon die je tegenkomt en zorg ervoor dat je je altijd opgewekt gedraagt, hoe anderen dat ook opvatten.

Lukt dit niet dan is het wellicht tijd om je Zieledoel te ontdekken.Via onderstaande link vindt je meer info over de online training "Ontdek je Zieledoel - Je levensmissie".

http://mijnsuccesacademie.nl/courses/ontdek-je-zieledoel-je-levensmissie/

Speciaal voor jou als trouwe deelnemer van deze challenge krijg je 25% korting op de training.  Neem deze kans voordat de korting vervalt. De code die je kunt invoeren met afrekenen is: 25%korting
Dat bekent dat je nog geen €34 betaalt voor deze training!

Durf grote veranderingen aan, en laat leeftijd of ouderdom geen rol spelen. Besluit wat je het liefst doet, of dat nu dansen is, tuinieren, schrijven, gamen, lezen of wat dan ook. Ontwikkel dan een plan om van deze activiteiten voor een week of twee je werk-spelregime te maken. Al snel zul je je culturele conditionering hebben overwonnen die je zegt dat je  moet werken om je rekeningen te betalen en dat het een moeizame en vervelende bezigheid zal zijn. Denk aan de volgende wijsheid: : "Werk is zichtbaar geworden liefde". 

 

Wanneer je besluit te doen wat je graag wilt, en graag wilt wat je doet, sluit gedachten aan zorgen maken  dan uit. Blijf gericht op je doel en de vreugde van het leven, en weiger andere gedachten tussen jou en die droom te laten komen. Denk erom, de liefde die je voelt voor wat je doet, is een gedachte.

Ja Kelvin leuk! En nu een aantal concrete stappen graag

Ik hoor je roepen, dus onderstaand een paar manieren om met hart en ziel naar resultaat te gaan:

 1. Besluit eerst of je tijd en moeite wilt investeren in een beter jij. Als niet dan is er geen man overboord, maar dan kun je beter stoppen met lezen van dit artikel
 2. Accepteer dat je niet alles van tevoren weet. Je zult voor vraagtekens en uitdagingen komen te staan. Heb je de lef om oog in oog met uitdagingen te staan?
 3. Leer Ontvangen door elke dag voor het slapen gaan in een schrift 5 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent
 4. Leer Zenden door één ding op te schrijven wat je de volgende dag wilt creëren. Let op: dit is een erg krachtig middel! Rationeel gezien hebben we het hier over SMART doelstellingen. Doelen zijn belangrijk, want als je geen doelen hebt dan zal het universum deze niet zien en je overslaan. Op hartsniveau werkt dit alleen als je je zinnen zet op iets waar je blij van wordt. Een perfectie boekhouding ... haha dat zal bij mij niet werken. Op zielsniveau hebben we het hier over intenties. Als het een intentie is die bij je past, dan zal deze waar worden. Let wel ... intenties zijn de spieren van de ziel; die moet je lief hebben en oefenen, opdat ze krachtig worden;
 5. Investeer in jezelf. De meeste mensen investeren meer in hun mobieltje dan in hun loopbaan ... omgekeerde volgorde toch? Begin bijvoormeeld met het ontdekken van je levensmissie voor maar €34 euro.
  http://mijnsuccesacademie.nl/courses/ontdek-je-zieledoel-je-levensmissie/
 6. De volgende stap is het in kaart brengen van je Talenten. Nodig wat vrienden uit voor een etentje bij je thuis en vraag ze wat zij zien als jouw talenten. Dit kun je ook doen met familieleden, collega's en ex-collega's;
 7. Laat je jezelf zien! Je voelt je soms verlaten en vergeten. Maar het is je eigen gebrek aan binding met je ware aard. Je bent vergeten wie je echt bent. Je verlaat jezelf op het meest waardevolle punt. Weet dat je steeds weer kunt kiezen voor je ware natuurlijke aard. En voel hoe deze wetenschap je vult met nieuwe moed en kracht, om van daaruit de stap naar de buitenwereld te zetten. Herken je angst om niet geliefd en niet gezien te zijn….zie het aan en voel dat dit niet van deze tijd is. Een oude energie bedekt de werkelijkheid van nu. Het is jouw projectie op het heden. Je hoeft niets anders te doen dan het licht in jezelf toe te laten. Zeg ja tegen het licht, keer op keer. Laat het toe op plaatsen die het levenslicht nog niet gezien hebben. Je bent klaar, klaar om te ontvangen. Laat de teugels los, laat je denken erover los: je ratio lost je problemen niet op. Sluit jezelf in de armen en omhul jezelf met liefde en aandacht, als je je ondergedompeld voelt in gevoelens van verlatenheid.
 8. Neem hier en daar een time-out. ga met vrienden naar de sauna, een dagje strand, een heel eind lopen, samen op een relaxte manier sparren over je loopbaan;
 9. Je ego wil rust, reinheid, regelmaat en voorspelbaarheid. Je ego is gek op een vast dienstverband en het feit dat aan het einde van de maand standaard geld op je rekening wordt gestort. Echter ... als er in je leven te veel voorspelbaarheid is, dan wordt het saai en sukkel je innerlijk in slaap;
 10. Je ziel wil leven in de brouwerij en houdt van uitdaging. Je ziel wil afwisseling, avontuur en ENERGIE!
 11. Ga weer dromen ... welk type werk past in jouw stoutste dromen?Laat de energie weer door je aderen stromen!

Laat me weten wat je tot nu toe van de training vindt. Ik wil je graag horen! Stuur een prive bericht of plaats je ervaringen op mijn of jouw eigen pagina. En als je het de moeite waard vindt voor anderen, deel deze challenge dan via onderstaande knoppen.

https://www.facebook.com/succesdokter/