Hoe je pijn, verdriet en trauma kunt helen…

Velen mogelijke wegen die je kunt nemen vanuit 2 keuzes. Wil je onderdrukken, verdoven, niet voelen…. quick fix die maar mijn ervaring, zeker op lange termijn, alleen maar meer ellende brengt.

Of kies je voor de weg van voelen, doorvoelen/doorleven… de weg van heling, gezondheid en innerlijke vrede.

Ik heb beide keuzes gemaakt en enorm veel wegen bewandeld. Later zal ik meer schrijven over de wegen van verdoving en de vele vormen hiervan die leiden (veel lijden) naar lichamelijke klachten en ziekten.

De wegen van verdoving en onderdrukking via zogenaamde ‘medicijnen’ zijn in mijn ogen drugs. Velen behulpzame medicijnen worden vaak door de maatschappij gelabeld als ‘Drugs’ Logisch, want aan gezonde mensen kun je geen 5 miljard omzet per jaar verdienen. Hiervoor is het nodig om mensen ziek te houden of zelfs te maken.

Voorheen kon ik me heel erg boos maken over hoe het systeem in elkaar zit maar dat zei veel over mijn mening en oordeel daarin. En in het doorzien en loslaten van je oordeel valt veel winst te behalen op het gebied van gezondheid, innerlijke vrede en geluk. En ergens geloof ik niet in goed of fout. Want als ik kijk naar mijn eigen ervaring, heeft de weg van verdoving en onderdrukking mij zo’n klap in mijn gezicht gegeven dat ik spontaan wakker werd. Ziekte werd mijn redding… toch hoeft het niet per se via deze lijdende weg te gaan. Maar wie niet horen wil, ZAL uiteindelijk wel voelen. Zo steekt deze wereld en dit leven in elkaar.

En deze weg van lijden inspireert vele mooie zielen. Deze weg heeft mij geïnspireerd. Om anderen te begeleiden voordat het leven ze een ‘cadeau’ geeft. Bijna altijd in de vorm van een ongeluk, trauma of ziekte, zeker burn-outs en depressies. Want we gaan allen zo snel, gedreven door de illusies van de maatschappij en het leven, waardoor we niet kunnen voelen. Het is een wereld van het hoofd.. een wereld van denken… maar dat werkt niet meer. Daarvoor hoef je je ogen maar te openen. We zullen ons hart moeten openen, de wereld van gevoel en emoties willen we stand houden in deze harde maatschappij. We zullen naar binnen moeten gaan om licht te schijnen op onze eigen duisternis. Want de uiterlijke wereld is niets meer dan een spiegel. Dus alle ‘duisternis’ die je ervaart en ziet in de buitenwereld, is een reflectie van de duisternis in jezelf die nog niet belicht is, nog niet gevoeld, nog niet met liefde is omarmt…

Want geen ziel op aarde, die de reis naar binnen heeft gemaakt om zijn/haar duisternis aan te gaan, te belichten met zijn werkelijke essentie, met de liefde die hij/zij is…. zal in de buitenwereld ook maar 1 kwaadaardige handeling of intentie hebben naar 1 van zijn broeders of zusters. Onmogelijk. Want degene die zijn werkelijkheid kent zal ieder ander als zichzelf zien.

Weet dat jij goed bent zoals je bent. Welke weg je ook bewandelt, welk pad je ook kiest. Je bent nooit verdwaalt, je bent niet van het pad af. Jij bent het pad!
Er is geen goed of fout in deze wereld van illusies, want uiteindelijk zal niets permanent zijn hier en is er dus ook niets dat enige waarde heeft. Dus neem het ‘leven’ hier niet zo serieus, was één van mijn grootste lessen.

De vraag is alleen… Welke keuze maak je? Er is altijd een keuze in ieder moment. Het is nooit te vroeg of te laat. Want het is altijd NU…

Uiteindelijk moest ik gaan voelen om te helen. En de wegen die mij en mijn omgeving het meest hebben geholpen heb ik omarmd als mij levensvisie. Mijn weg is blootgelegd in diverse vormen van proceswerk. Die vaak in een vorm van een ceremonie komen. Vandaag wil ik mijn dankbaarheid uiten naar deze helende medicijnen. Dank voor de meest natuurlijke vorm, je adem.. wow wat heeft de kracht van ademwerk mij verrast. Dank je spirit of Kambo🐸 voor de enorme heling op het fysieke- en emotionele lichaam. Dank je spirit of Cacao🍫, voor het openen van mijn hart. Voor de subtiele en liefdevolle begeleiding om voor mezelf te gaan staan in woord, zang, dans en beweging.

En vandaag even extra dank voor mama Aya🌿 beautiful plantteacher. Dank je voor het helen van de ziekte, trauma, zelfhaat… dank je voor het verwijderen van de zwarte gifangel die jarenlang in mijn hart zat. Voor het doorzien van mijn verslavende patronen, het helen van ongezonde relaties door de relatie met mezelf te helen. Dank dat ik met je mag werken. <3

Dank je mooie ziel, vrouw, mama van ons wondertje, ex-partner.. Voor het vertrouwen in me. Dat ik je eergisteren mocht begeleiden met dit plantmedicijn. Waar we door alle lagen van pijn heen mochten gaan om uiteindelijk weer dichter bij onszelf te komen. Weer meer liefde mochten ontvangen en geven aan onszelf en elkaar. So grateful😍❤🙏

Vele wegen om te helen. Maar voelen is een essentieel proces in je heling. Als je daar hulp bij nodig hebt dan wil ik ervoor je zijn.

Maar vertrouw op je gevoel… wees voorzichtig met iemand die zegt DE ultieme weg te hebben, DE methode ontwikkeld te hebben, HET systeem, THE quick fix, magische pil of whatever…

Dit bestaat niet! Los van het feit hoe behulpzaam het kan zijn… jouw pad hoeft niet het pad van de ander te zijn. Ceremonies zijn mijn pad, maar het is zeker niet HET pad. En ook niet het beste pad. Want ook die bestaat niet in mijn ogen. En sneller is zeker niet altijd beter. Geduld is een schone zaak. Geduld met jezelf. Geduld in je helingsproces. Geduld in je zoektocht naar ’thuis’.

Want uiteindelijk zullen we allen ontdekken dat we ‘Thuis’ nooit hebben verlaten…

#priveCeremonie
#plantmedicine
#JourneyoftheHeart