Expand your happiness – 17 simpele stappen

Expand your happiness – 17 simpele stappen

Hoe kan ik mijn leven nou op een simpele manier verrijken? Hoe zorg ik voor meer plezier, voldoening en innerlijke vrede?

Ik heb oneindig veel obstakels gehad in het leven die mij ervan weerhielden om gelukkig te kunnen zijn in het moment. Diverse negatieve gewoonten die mij belemmerde in mijn geluk.

Hoe heb ik dat kunnen ombuigen?
Hieronder vindt je 17 simpele stappen die je gelijk kunt toepassen.

1. Neem het leven minder serieus. Lach meer, durf gek te doen. Ben jezelf zonder je druk te maken over wat anderen van je denken. (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=642430992536283&set=a.387046151408103.1073741825.100003081641688&type=3&theater)

2. Stop met piekeren. Begin te oefenen door volledig aanwezig te zijn (bijv met tandenpoetsen of douchen. Verblijf niet in gedachten van verleden of toekomst maar geniet van het moment. Is er iets wat je kunt oplossen? Pak dit direct aan waar mogelijk. Kun je er niets aan veranderen? Accepteer het en ga door.

3.Stop met roddelen en oordelen. Het is een truc van het ego om je aandacht buiten jezelf te houden, het is een indicatie die aangeeft hoe jij je van binnen voelt. Dus wees eerlijk naar jezelf, richt je aandacht naar binnen en wees lief voor jezelf.

4. Besef dat anderen mensen bijzonder zijn. Net zo bijzonder als jij. Complimenteer en waardeer waar mogelijk.

5. Doe altijd je best om duidelijk te communiceren – Durf te vragen als je iets niet weet of wilt weten.

6.Mediteer – dit betekent doen. Nier erover lezen of proberen te leren. En vervolgens zeggen dat je het niet kunt of dat het niets voor jou is. Je gedachten nemen een loopje met je. Gewoon doen en volhouden. Link naar geleide meditaties:
http://www.gerschurink.nl/audio.php

7. Laat je gedachten geen loopje met je nemen – blijf jezelf prikkelen met positiviteit en inspirerende berichten. Kijk minder nieuws of stop er helemaal mee. Blijf uit de buurt van klagende en negatieve mensen. Gedachten zijn besmettelijk.

8. Stop perfectionisme – je bent goed zoals je bent. Omarm jezelf en al je mindere kanten. Wees lief voor jezelf. Omarm je negatieve emoties en laat ze er zijn want je bent je emoties niet. Dit is loslaten. Je creëert ruimte voor iets nieuws.

9. Investeer tijd in je mentale blokkades – lees boeken, praat er met mensen over. Wees eerlijk naar jezelf en richt je aandacht naar binnen. Waarom gebeuren er steeds dezelfde situaties in je leven, welke overtuiging of blokkade houdt je vast?

10. Wees dankbaar. Dankbaarheid is een houding die je kunt creëren. Het is een keuze en is niet afhankelijk van de omstandigheden in je leven. Ik heb in de loop der jaren mogen leren dat het leven gedeeltelijk is wat me overkomt, maar meestal hoe ik reageer op wat me overkomt. Ik kan reageren hoe ik zelf wil. Ik zoek altijd naar de les die ik kan leren, het positieve dat je eruit kunt halen en vervolgens ben ik dankbaar. Ik ben de baas over hoe mijn houding is en hoe ik reageer op welke situatie dan ook. Kies ervoor om dankbaar te zijn in elk aspect van je leven je overvloed zal je leven binnenstromen. Gratis training op www.mijnsuccesacademie.nl

11. Wees bewust en lief voor je lichaam – eet zo natuurlijk mogelijk. Beweeg of wandel iedere dag. Wees bewust van de giftige stoffen die je tot je neemt en zorg ervoor dat dit zo minimaal mogelijk is.

12. Leer te vergeven. Het heeft niets met de ander te maken. Het heeft niets te maken met vergeten of goedkeuren wat de ander je heeft aangedaan. Het gaat om je eigen emoties die je nog steeds meedracht, voornamelijk woede en wrok/haat. Deze creëren allerlei ziekten en lichamelijke klachten.

13. Zorg voor een goede nachtrust – Problemen met slapen? Dagelijkse meditatie kan hierbij helpen.

14. Investeer tijd in je meest belangrijke relaties – Welke mensen hebben een meerwaarde in je leven en voor jouw geluk. Wees kieskeurig met het besteden van je tijd. Liever een klein handje diepgaande en fijne connecties dan tientallen oppervlakkige.

15. Geef duidelijk je grenzen aan – maak het voor anderen duidelijk waar je grenzen liggen. Het maakt je relaties en je leven een stuk makkelijker.

16. Leer te luisteren naar anderen – wees stil als ze praten.

17. Leer om te geven. Deel je liefde en geef alles wat je zelf ook graag zou ontvangen. Neem iedere dag een stapje om je leven leuker, makkelijker en waardevoller te maken. Simpele veranderingen zorgen vaak voor de meest waardevolle transformaties.

Leave A Response

* Denotes Required Field