Don’t grow up…. it’s a trap!

Don’t grow up… it’s a trap!

Vroeger… tot nog niet zo heel lang geleden… was ik een ‘serieuze’ gozer. Dit kon ik goed verbergen met onzin praat en gekheden, maar dit was niets meer dan een masker. Ik nam het leven heel serieus.

De maskers hielpen om niet kwetsbaar te hoeven zijn.. om goed genoeg gevonden te worden.. hopende dat ik niet afgekeurd zou worden door de maatschappij en mensen op mij heen. Ik deed maar precies zoals ‘hoorde’ om binnen de kaders, regels en hokjes van de maatschappij te passen.

Ik probeerde goed te leren, een baan met status te krijgen die ook nog wat oplevert, huisje boompje beestje en klaar is het leven. En dit dan aan zo veel mogelijk mensen laten zien.. kijk mij… zie mij.. zie hoe goed ik ben terwijl ik me van binnen nog steeds niet zo voel, maar die bevestiging nodig heb om te overleven.Het recept voor een gelukkig leven toch? En ik had een masker en rollenspel voor iedere situatie. Werk, op stap, relaties, familie… overal een ander maskertje want oh wee als ik niet goed genoeg gevonden wordt…Herkenbaar?

Ja voor de bewuste geesten, nee voor de onbewuste geesten. Als onbewust persoon deed ik ook maar wat om het beste uit het leven te halen. En je doet ook maar gewoon wat je geleerd is. Dat kun je niemand kwalijk nemen. Maar wat we geleerd hebben deugd niet, daarvoor hoef je maar om je heen en de wereld in te kijken.

Tegelijkertijd hoef je niemand te fixen of te helpen. Zoals je vast al ervaren hebt werkt dit averechts. Hulp komt van binnen en dan pas zal iemand open staan voor uiterlijke hulp. En vertrouw op het leven en het universum of wat voor naam je het er ook aan geeft… het regelt zich vanzelf. Als je lang genoeg niet luistert naar je hart en gevoel dan komt de man met de hamer en het resultaat is te zien om je heen. Zieke, depressies, burn-outs…. het is bijna een hype. En als je je in deze positie bevindt… gefeliciteerd! Dit kan de grootste gift in je leven zijn. Een moment om te stoppen met jezelf weg te cijferen voor 1 of andere baas die geen reet om je geeft. Te stoppen met jezelf op de 2e plaats te zetten. Te stoppen om de maatschappij te volgen vanuit je hoofd omdat je denkt dat dit zo moet. Je hoofd..verstand.. brein, wat de meest geavanceerde gadget ooit is, is er maar voor 1 ding gemaakt. Om te dienen. Om het hart te dienen. En iedereen die zich af heeft afgesloten van zijn gevoel/hart en het hoofd als meester heeft geaccepteerd is aan het lijden.

Dus als ik zeg “Don’t grow up it’s a trap” bedoel ik dat je je niet moet laten misleiden door de verhalen die je vanaf je jeugd hebt aangehoord. Over wat goed en slecht is, wat wel en niet kan, hoe je je moet gedragen in de maatschappij. Jij bezit over je eigen waarheid. Laat niemand je iets wijs maken hoe jij je leven dient te leiden. Want die weg laat je lijden.

Wees niet bang om afgekeurd te worden want dat wordt je toch wel. Maar dat zegt niets over jouw eigen waarde, dat kun je alleen jezelf toekennen. Vooral als je je hart volgt zul je afgekeurd worden. Want poeh, je zou maar eens de andere kant op lopen als de mentale slaven en lammetjes van het systeem. Wees niet bang om de andere kant op te lopen waar je hart je heen roept. Hoe meer ik ga staan voor mijn hart en eigen mooie zelf des te meer mensen met vingertjes gaan wijzen. En daar ben ik dankbaar voor want dat betekent dat ik op het juiste pad zit. Laat ze maar wijzen en roepen. Dit is wat de onbewuste geest doet, een geest van angst, het gaat projecteren en zal al zijn onbewuste shit en gevoel van onvrede bij iemand anders proberen neer te leggen. Zodat het zich weer even groot en sterk voelt.

En wie ben jij om dat af te keuren?

Ik heb als onbewuste slapend lammetje hetzelfde gedaan. Een bewust iemand is geen haar beter dan een onbewust iemand. Laat je niet misleiden door wat je het spirituele ego kunt noemen. Zolang je bezig bent met veroordelen en afscheiding waarbij je iemand anders, anders ziet dan jij zelf of boven of onder je plaatst, dan ben je misleidt door je hoofd. Als je iemand anders afkeurt, keur je duidelijk jezelf af. Het hart en de liefde waar je in geloofd is niet selectief… het sluit niets of niemand uit!

<3

Inspiratie of hulp nodig?

Kijk bij actueel aanbod wat ik voor je kan betekenen

Stel je vraag via facebook of website
https://www.facebook.com/succesdokter/

Leave A Response

* Denotes Required Field