De drive om je goed te voelen… Een gezond verlangen of een valkuil?

De drive om je goed te voelen… Een gezond verlangen of een valkuil?

Het bewustzijn in de wereld is aan het veranderen. In de wereld lijkt er meer chaos te zijn, wat logisch is… want er is meer onduidelijkheid en chaos in onszelf.

Wat eeuwenlang heeft gewerkt werkt niet meer. Leven zonder in contact te staan met je hart en ziel, met je gevoel… Steeds meer mensen hebben het idee dat er iets niet klopt, met de wereld, de maatschappij. Velen willen vluchten uit deze realiteit, letterlijk en figuurlijk. Maar de meesten vluchten vanuit het hoofd via mentale afleidingen. Alles om maar niet te hoeven voelen.

Grote kans dat jij ook vlucht en dat lijkt aardig te lukken want net zoals ieder mens ben jij een meester in afleiden. Een meester in zoeken. Maar je zoekt op de verkeerde plaatst en de afleidingen brengen je verder van huis dan je eigenlijk wilt. Je wilt je goed voelen en goed genoeg voelen. Het goed willen voelen zoek je in de buitenwereld en het goed genoeg voelen zoek je in de bevestiging van anderen in de buitenwereld. Een eindeloze zoektocht naar meer ellende. Want in de buitenwereld is niets te vinden.

Ik ken je zoektocht en pijn. Want ik heb alles gezocht in de buitenwereld om me goed te voelen. Ik ging me richten op uiterlijk want als ik ga sporten dan voel ik me beter, als man wilde ik breder worden. De vrouw wilt vaak slanker en strakker worden. Maar het is nooit genoeg. Een sportschool vol mooie zielen die van binnen langzaam kapot gaan van onzekerheid en niet goed genoeg voelen. Het lichaam wordt als masker gedragen om te compenseren.

Ik zocht naar relaties, iemand die me goed kon laten voelen. Iemand die aan mijn behoeften en voorwaarden voldeed. Iemand die geïnteresseerd is in hetzelfde, die mij denkt, die lief voor mij is, die mij waardeer…. mij mij mij. Stiekem gaat het nooit over de ander, maar altijd over jezelf. En in de wereld zie ik velen relaties die alleen maar gebaseerd zijn op angst voor verlies, en een hoop voorwaarden. Want als iemand niet aan je behoeften voldoet, je niet goed laat voelen…. dan pas maar op…

Alsof de verantwoordelijkheid voor je goed voelen bij de ander ligt. Helaas wel, want zo hebben we het geleerd. Er is geen committent meer omdat er geen committent meer is naar de liefde in onszelf. De enige manier om daadwerkelijk liefde te kunnen voelen voor iets of iemand – inclusief jezelf – is door daar geen voorwaarden aan te verbinden. Want op het moment dat je een voorwaarde verbindt aan iets, dan betekent dat dat je iets verwacht van dat dat andere. Van die andere of van jezelf… Dan ontstaat er een risico dat je niet krijgt wat je verwacht en dat zorgt voor angst. En angst zorgt voor ongezonde relaties in welke vorm dan ook.

Ik probeerde me goed te voelen via lichamelijk genot. Slechte voeding, goede voeding, verdovende stofjes, lichamelijke pleziertjes en andere verslavingen die me afleidde van waar het werkelijk om draait. Al het genoemde werkt tijdelijk maar het zal nooit het probleem oplossen.

Het probleem is namelijk het gevoel van niet goed genoeg zijn in jezelf. En als je dat niet oplost zullen je ervaringen in het leven (werk, relaties, financiën, gezondheid) dit blijven weerspiegelen. Je creëert keer op keer dezelfde soort ervaringen totdat je dit durft aan te kijken in jezelf. En het maakt niet uit waar het vandaan komt, we hebben allen onze verhalen van slachtofferschap. De vraag is of je klaar bent met het vingertjes wijzen en de verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, voor JOUW welzijn, voor hoe JIJ je voelt. Want alleen jij bent daar verantwoordelijk voor, niemand anders.

Moeilijk? HELL YEAH! Wie heeft je ooit wijs gemaakt dat bewust worden, bewustwording, spiritualiteit een wandeling door de park is? En niemand ontkomt eraan. Iedereen komt aan de beurt. De wereld is langzaam aan het wakker worden. Dat kun je alleen al zien door de enorme verhoging van depressies, burn-outs en angsten. Wat de grootste gift in je leven kan zijn want je hebt te lang niet naar je gevoel geluisterd, en nu kun je niets anders meer dan voelen of jezelf verdoven met hedendaagse ‘medicijnen’. Maar voelen is de weg naar alles waar je ooit naar gezocht hebt

Op het moment dat jij jezelf verantwoordelijk hebt gemaakt voor jouw welzijn en de ander is dat niet langer, dan is het ook niet belangrijk meer of de ander er wel of niet is. Dan is het niet meer belangrijk of de ander zich op een bepaalde manier gedraagt of niet… dan lost angst op en dan ontstaat er ware vrijheid. En alleen vanuit die vrijheid is liefde en verbinding mogelijk. Daar is de plaats van innerlijke rust en geluk die niet afhankelijk is van iets of iemand. Dat is bewust leven, maar daarvoor moet je door al je angsten en beperkende overtuigingen heen gaan.

Er zijn vele vormen om te voelen en om naar binnen te gaan. Meditatie, beweging, dans, ziekte (maar daar wil je niet op wachten), plantmedicijnen en nog 1001 wegen…. Ik heb ze allemaal geprobeerd en werk met degene waar ik van hou. Hoewel ik vaak in het diepe ben gesprongen is dit niet altijd de fijnste weg. Het kan op een fijne en laagdrempelige manier. Als jij dit graag wilt kan ik je hierbij helpen. Een fijne manier om te voelen is tijdens een cacao ceremonie. Ben jij klaar om dit te ervaren dan ben je welkom op het volgende event. Informeer naar data of kijk op facebook.

https://www.facebook.com/KelvinWelling.JourneyoftheHeart/