Kun jij ontvangen? Of ben je je hier niet bewust van?

***Kun jij ontvangen? Of ben je je hier niet bewust van?***

Ik dacht altijd dat ik openstond voor ontvangst. Dat is ook gelijk het probleem. We denken teveel wat ons ervan weerhoudt om vrij te leven en in dit geval daadwerkelijk te ontvangen. Want als je bewust en eerlijk gaat kijken naar je leven en kijkt hoe je reageert op dingen die je worden gegeven. Kun je dan echt eerlijk en oprecht zeggen dat je openstaat voor ontvangst? Want als dat echt zo is dan zou dat inhouden dat er overvloed door je heen stroomt op alle gebieden in je leven. Ben je echt volledig tevreden en dankbaar in je relaties, financiën en gezondheid? Of voelt het toch of je wat mist? Dus nogmaals de vraag: ‘Kun jij ontvangen’?

Als ik eerlijk naar mijn leven kijk dan kan ik niet helemaal open voor ontvangst. Dan kan ik het wel een miljoen keer affirmeren, maar zonder gevoel werken affirmaties niet. En je gevoel wordt grotendeels bepaald door je gedachten. Ben jij je bewust van de gemiddeld 60.000 gedachten per dag? Natuurlijk niet. En dit hoeft en kan ook niet. Maar je gedachten komen grotendeels automatisch op basis van de conditioneringen en overtuigingen die je hebt gecreëerd op basis van je vroegere ervaringen. Snap je nu hoe het komt dat de meeste mensen negatief zijn?

Ontvangen is even noodzakelijk als geven. Iets dankbaar in ontvangst nemen is een bevestiging van de waardigheid van het geven. Iemand die niet in staat is om te ontvangen, is ook niet in staat om te geven. Geven en ontvangen hebben niet alleen betrekking op materiële zaken. Denk eens aan het vriendelijk aanvaarden van een compliment. Door bewust naar mezelf te kijken in het dagelijks leven kon ik ook beter de boodschappen (de mensen en situaties die je tegenkomt en iets weerspiegelen) van het universum begrijpen. Ik had namelijk bijna altijd het gevoel dat ik op een compliment moest terugreageren:

‘Wat zie je er leuk uit!’ ‘Ja dank je, jij ziet er ook fantastisch uit’.

Oeps, je ontvangt niet. Daarnaast laat je de ander niet geven omdat je het direct terug speelt. Hier mist het zijn volledig kracht. Ook mist het zijn kracht als je geeft en stiekem iets terugverwacht. Ik moet nu direct aan liefdesrelaties denken. Misschien heb je het wel eens meegemaakt. Je ‘geeft’ alles in een relatie, maar je krijgt niets terug. Uiteindelijk is het einde relatie en je voelt je moe, verdrietig en weinig levenslust. Waarschijnlijk ben je boos op de ander omdat die je liefde niet heeft teruggegeven. Maar kijk eens naar je verwachtingen? Heb je wel onvoorwaardelijk gegeven? Want je kunt alleen iets geven als je het hebt. Heb je die liefde die je steeds bij iemand anders achterlaat wel 100 procent aan jezelf gegeven? Als je eerlijk bent kan het antwoord nooit ja zijn. Zo werken de wetten van het Universum niet. Je kunt alleen onvoorwaardelijk geven wat je hebt. Alleen dan kan het gedeeld worden zonder dat het je energie kost. En dit zal hoe dan ook bij je terugkomen.

“Geven en bewust of onbewust iets terugverwachten is niet geven. Je bent jezelf aan het wegcijferen en gaat ten koste van je levenslust/energie. En natuurlijk komt het ook niet bij je terug op deze manier. ”

Ben jij klaar om volledig aan jezelf te geven? Pas dan zul je kunnen gaan genieten van ontvangen.

*************************************************************************************************************************************************************

Dit is één van de onderwerpen die ik ga behandelen tijdens de bewustzijnsavonden die vanaf dinsdag 9 januari van start gaan in Weert. Van 19.30 uur. tot 21.30 uur. Vooralsnog zullen deze dinsdagavonden om de 2 weken plaatsvinden. Kosten zijn op basis van vrijwillige bijdrage, je mag geven wat je het waard vindt.

De rode draad van deze avonden is vrijbreken van je ‘mentale slavernij’. Samen gaan thema’s behandelen waar we in het dagelijks leven het meest tegenaan lopen en door hier een tijdje bewust mee bezig te zijn zullen we ontdekken dat het verstand de oorzaak van alle lijden is. Door hier bewust van te worden zul je meer vrijheid in jezelf en je leven ervaren. De avonden zijn interactief. Als er behoefte is aan een bepaald onderwerp/thema dan kunnen we deze inplannen. Ik heb ruimte voor 9 man. Als je graag wilt deelnemen of een vraag hebt dan hoor ik het graag. Stuur dan even een persoonlijk bericht via facebook of hier.

https://www.facebook.com/succesdokter

Leave A Response

* Denotes Required Field