Wat is Kambo en hoe werkt dit?

Een aantal jaar geleden kwam deze bijzondere kikker op mijn pad. Als ik uitleg hoe zo’n sessie eruit ziet krijg ik vaak bijzondere gezichtsuitdrukkingen te zien. Best logisch want een medicijn uit het Amazonegebied is voor de meeste namelijk een ver-van-je-bed-show. Want waarom zou iemand vrijwillig ‘gif’ tot zich nemen van een gek Amazone-kikkertje?

Gif noem ik het nooit, want de definitie van gif is, toxisch, een gevaarlijke of schadelijk stof waar je ziek van wordt of erger…

De wasachtige afscheiding van deze kikker haalt ziekten tot aan de oorzaak weg. Vandaar dat de naam medicijn vaker gebruikt wordt….

De helende effecten kun je direct voelen. Het reinigt je fysieke en emotionele lichaam. Het reinigt niet alleen het lichaam van giftige stoffen, slechte bacteriën en virussen, maar het helpt ook enorm bij het loslaten van oude emotionele bagage.

Eén van de vragen kwam van een bijzonder fijne en grappige man die ik een aantal weken terug op een groepsceremonie ontmoette. Het was iemand die tot zijn eerste Ayahuasca en Kambo ervaring alles in zijn leven wilde analyseren. En daar was hij een meester in. Maar nu had hij het heel zwaar. De Kambo werkt bij iedereen anders en iedere sessie kan anders zijn. Over het algemeen ligt het aan je emotionele en lichamelijke gesteldheid. Regelmatig werk ik met mensen die een verslaving hebben. Alcohol, drugs of reguliere medicijnen. Deze sessies zijn vaak zeer intens en aan de kleur van iemands braaksel kan ik zien in welke staat zijn gezondheid verkeerd. Dit kan verschillen van geel wat een normale kleur is, tot gitzwart wat vaak een verslaving aanduidt.

Na de intense fase van ongeveer 45 minuten viel hij in een slaap. Of eerder een diepe meditatieve staat. Dit is wat veel mensen ervaren. Na de intense fase volgt er een stille geest, een gevoel van sereniteit en helderheid.

Na de sessie spong hij op en kwam naar me toe. Hij keek me met een heldere en open blik aan. “Oh my god, This is unbelievable”, zei hij met een Duits accent. Hij wilde alles weten maar voornamelijk welke stofjes hiervoor verantwoordelijk waren.

Wat gebeurd er nu precies in je lichaam tijdens een Kambo sessie?

Sinds 1966 heeft men veel bestaande peptiden in de afscheiding van de Kambo gekenmerkt en gesynthetiseerd. Als een bewijs van zijn medicinale eigenschappen, zijn er reeds meer dan 70 patenten van Kambo in de farmaceutische wereld, voornamelijk in de Verenigde Staten.

De belangrijkste families van de geïdentificeerde bio-actieve peptiden in de afscheiding van de Kambo zijn tot op het moment:

Phyllomedusa: zoals de Tachykinine (die ook als een neuropeptide werkt). Ze produceren een contractie op het niveau van het gladde spierweefsel en verhogen de afscheiding van het hele spijsverteringsstelsel zoals bij de speekselklieren, de maag, de dunne en dikke darm, de pancreas en de galblaas. Dit is 1 van de peptide van Kambo die zorgt voor de diepe zuivering die het met zich meebrengt.

Phylloquinone en Phyllomedusa – beide zijn krachtige bloedvat-verwijdende middelen die ook de doorgang van de hemato-encefalische barrière verhoogt, zowel voor zijn eigen toegang als voor andere actieve peptiden. Binnen deze familie vindt men de medusina die ook anti-microbiële en anti-schimmel eigenschappen bezit.Voor degene die klachten ervaren door de Candida schimmel is Kambo dus ook een aanrader.

Caerulein en sauvagine – veroorzaken een bloeddrukdaling gepaard met tachycardie. Ze stimuleren de bijnierschors en de hypofyse, wat bijdraagt aan verhoogde zintuiglijke waarneming en verhoogd uithoudingsvermogen. Beide van deze peptiden hebben een sterke pijnstillende werking, verbeteren uithoudingsvermogen, verhogen de fysieke kracht in het algemeen en versterken het vermogen om pijn en stressvolle situaties aan te kunnen. Ze bezitten medische mogelijkheden die de spijsvertering bevorderen, en hebben een pijnstillend effect op mensen met nierkoliek, pijn als gevolg van perifere vasculaire insufficiëntie en kankerpijn.

In de jaren 90 werd een nieuw peptide, adenoregulin, ontdekt door het team van John Daly’s bij het ‘National Institute of Health’ in de Verenigde Staten. Adenoregulin werkt in het menselijk lichaam door de adenosine receptoren, een fundamenteel component in de brandstof van alle menselijke cellen. Deze receptoren kunnen van invloed zijn voor de behandeling van depressie, beroerte en cognitieve schade aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Wetenschappelijk onderzoek naar de peptiden van Kambo openen nieuwe perspectieven op hoe het menselijk brein werkt. De eigenschappen van Kambo peptiden bestrijken een breed scala van mogelijke medische toepassingen en behandeling van hersenaandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson, depressie, migraine, bloedcirculatie problemen, vasculaire insufficiëntie, orgaan ziekten, huid en oog problemen, vruchtbaarheidsproblemen bij vrouwen en mannen, Aids, hepatitis, kanker, and the list goes on!

Hier vindt je meer info over de peptiden en hun werking. Hier vindt je ook de voorbereiding en contra-indicaties en kosten. Aanmelden kan via de knop of via Facebook:

https://www.kelvinwelling.nl/actueel-aanbod/#section6

Andere interessante geneeskrachtige eigenschappen van deze afscheiding zijn de ontstekingsremmende effecten, haar capaciteit om microben en virussen te vernietigen en infecties te genezen. Door de aanwezigheid van deze negen bio-actieve peptiden, is Kambo een van de sterkste natuurlijke antibiotica en verdovingsmiddelen en een van de sterkste natuurlijke manieren om ons immuunsysteem te bekrachtigen.

De Kambo behandelingen hebben korte en lange termijn effecten. “Korte termijn effecten zijn een staat van alertheid, goed humeur, verbeterde weerstand, minder vermoeidheid, het vermogen om makkelijk te concentreren en focussen, en een stille geest die enkele dagen of weken kan duren. Lange termijn effecten zijn een verbeterd immuunsysteem, overwint vermoeidheid en verbetert iemands gezondheidstoestand.

Tijdens een behandeling scant Kambo onmiddellijk iemands energieveld en begint precies te werken waar het nodig is. Voor mensen met een verslaving kunnen de resultaten ook snel gebeuren. Bij gecompliceerde gevallen kan het langer duren. We kunnen deze kikker uitscheiding een geneesmiddel noemen maar het werkt niet echt als een typische medicijn of als een drug. Het maakt simpelweg de lichamelijke organen wakker en laat het endocriene systeem en defensiesystemen hun natuurlijke functies herinneren.

Het behandeltraject kan per persoon verschillen en hangt af van de klachten die je ervaart en wat je doel is. Voor vragen stuur me een PM.

Voor afspraak of meer info mag je me bellen of een bericht sturen via Facebook.

https://www.facebook.com/KelvinWelling.JourneyoftheHeart/